Wat is DTF?

Over DTF

DTF of Direct To Film is een techniek die wordt gebruikt om afbeeldingen, ontwerpen of patronen rechtstreeks op stof aan te brengen. Het proces omvat het afdrukken van een ontwerp op een speciale film, die vervolgens direct op de stof wordt aangebracht en met een warmtepers, strijkijzer of transferpers. Bij DTF wordt een speciale full color printer gebruikt die is uitgerust met inkt op waterbasis. Deze inkt kan rechtstreeks op de film worden aangebracht en heeft de eigenschap dat het zich aan de stof hecht zodra het wordt verwarmd. Nadat het ontwerp op de film is afgedrukt, wordt er een lijm toegevoegd en kan het worden geplaatst op de gewenste positie op de stof en vervolgens wordt warmte en druk toegepast om het ontwerp permanent op de stof te fixeren.

 

DTF heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere textielprinttechnieken. Het is bijvoorbeeld snel en gemakkelijk, omdat er geen extra apparatuur of materialen nodig zijn. Daarnaast is het zeer geschikt voor het afdrukken van gedetailleerde ontwerpen en complexe patronen met levendige kleuren. Bovendien biedt DTF ook de mogelijkheid om kleine hoeveelheden stof te bedrukken zonder extra kosten, aangezien het ontwerp direct vanuit de digitale bestanden kan worden afgedrukt. Kortom, DTF is een efficiënte en veelzijdige printtechniek die wordt gebruikt om snel en gemakkelijk ontwerpen en patronen rechtstreeks op textiel aan te brengen. Het biedt een hoge afdrukkwaliteit, nauwkeurigheid en veel mogelijkheden voor personalisatie op textiel.

Voordelen van DTF-textieltransfers

  • Pellen van flex is verleden tijd
  • Direct klaar om te drukken
  • Excellente wasbaarheid
  • Alle kleuren van de regenboog
  • Kan geplaatst worden op alle stoffen
  • Kleine details en fijne lijntjes
  • Kleine en grote aantallen
  • Geen set-up kosten
  • Rekt mee met de textiel
  • Grote en kleine formaten

Voorbeelden

Vrijwel geen beperkingen men DTF-transfers.

Full-color

Kleur verlopen of talrijke kleurenschakeringen vormen geen probleem om te printen. Fluo, goud, brons en zilver zijn de enige kleuren die niet haalbaar zijn.

Details

Details zijn steeds haalbaar tot 1,5 punt grootte. Is jouw afbeelding toch kleiner? Gebruik dan gewoon een outline in de kleur van het shirt!

Kleine lettertjes

Kleine lettertjes met fijne details vormen geen enkel probleem. Is jou letter dunner dan 1,5 punt? Geef jouw tekening een outline in de kleur van het textiel!

Kleurrijke designs

Ook al bevat jouw tekening veel kleuren, we kunnen dit steeds in één en dezelfde run gaan printen. Enkel de kleur goud, zilver, brons en fluo zijn niet haalbaar.

Bestel je liever jouw textiel inclusief opdruk?
Maak vrijblijvend jouw online offerte aan!
www.textielbedrukkingen.be